сряда, 9 юни 2010 г.

Как се прави Backup на компютъра в Windows 7

Как да направите backup image (образ / огледално копие) на целия си твърд диск или дял на който е инсталиран Windows 7 и други избрани дискове и дялове, за да имате възможност след това да възстановите твърдия диск или дяла обратно към това което е бил по времето когато е бил направен резервния образ (backup image файла).


Забележка: Бекъпите се записват в този формат - (място където съхраняваме бекъпа)\WindowsImageBackup\(име на компютъра)\Backup Set (година-месец-ден) (час)

Например ако компютъра ви се казва Ivan-PC, мястото на което съхранявате бекъпа е диск D: и сте направили бекъп на 29.01.2009 в 11:44 и 10 секунди, тогава ващия бекъп ще се намира в D:\WindowsImageBackup\Ivan-PC\Backup Set 2009-01-29 114410.

Важно:
* Windows 7 не може данаправи бекъп на твърдия диск или дяла, на който запазвате бекъп образа.

* Препоръчително е да записвате бекъп образа на физически отделен диск или дял от този на който е инсталиран Windows 7.

* Не можете да възстановите бекъп образ на 64-битов Windows 7 върху 32 бита компютърна система.

* Не можете да възстановите бекъп образ на 64-битов Windows 7 с инсталационен DVD диск на 32-битов Windows 7 или system recovery disc. Трябва да ползвате 64-битов или 32-битов Windows 7 инсталационен диск или диск завъзстановяване според това какъв е бекъп образа.

Eто и стъпките:

1. Отворете Control Panel в режим всички обекти.
2. Стартирайте иконата Backup and Restore.
3. Натиснете линка Create an image backup.
4. Изберете мястото където искате да съхраните бекъп образа и натиснете бутона Next.

Забележка: Вижте удивителния знак и съобщението, че избрания дял за записване на бекъп образа е на същия физически диск като дяла в който е инсталиран Windows 7. В този случай ако твърдия ви диск дефектира няма да имате ползва от резервния образ на Windows 7 инсталацията, въпреки това така записан бекъп образа може да бъде полезен за възстановяване на повредена инсталация, причинена от проблем несвързан с твърдия диск.

5. Изберете и други системни твърди дискове или дялове, ако искате да бъдат включени в бекъп образа с Windows 7 дяла и натиснете бутона Next.
6. В следващия прозорец ще видите информация за приблизителния размер на бекъпа, който се каните да направите. Проверете настройките и ги потвърдете, натиснете бутона Start backup.
7. До завършване на операзията по бекъпа, ще виждате прозорес с прогрес лента.

Забележка: Ако искате искате да прекратите създаването на бекъп образ на този етап, натиснете бутоните Stop backup, Stop, и Close.Прогрес на процеса по записване на бекъпа
8. На този прозорец може да изберете да направите или не System Repair Disc, който после може да ползвате, за да заредите системата до менюто System Recovery Options:
Искате ли да направите system repair disc?
9. Натиснете бутона Finish.
10. Затворете прозореца Backup and Restore.

Няма коментари:

Публикуване на коментар